Bio

Roos van der Blom is eigenaar van DNA Care en directeur van het Integrative Health Center in de gemeente Castricum. Daarnaast werkt ze bij het Artsencentrum Integrale Geneeskunde Amsterdam (AIGA).

Door een ongeluk met haar paard liep ze ernstig nekletsel op. Enkele jaren later volgde de diagnose van een hypofysetumor. Deze ervaringen wekten haar interesse in neurowetenschappen, Functional Medicine, epigenetica en integrale geneeskunde. Sinds 2006 volgt ze opleidingen in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten om haar kennis op het gebied van deze vakgebieden uit te breiden en up-to-date te houden. Gedurende deze periode heeft ze zichzelf ontwikkeld tot een expert op het gebied van Functional Medicine.

Passie voor het vak en de mens

Ze ontdekte dat de wetenschap in deze vakgebieden in de Verenigde Staten veel verder is dan in Nederland. In Amerika worden baanbrekende resultaten behaald met deze, voor in Nederland nog relatief onbekende nieuwe inzichten en behandeltechnieken. Roos kwam in de Verenigde Staten al snel in aanraking met neurowetenschappers en artsen die aan het front van deze nieuwe technieken staan en heeft diverse, diepgaande opleidingen gedaan. De opgedane ervaring, kennis en expertise vind je terug in de professionele werkwijze van haar eigen praktijk DNA Care.

Curriculum vitae

Roos studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam, een vakgebied waar ze nog steeds veel hart voor heeft. Na afronding van haar studie volgde ze in de Verenigde Staten verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van Neurowetenschappen en Epigenetica.

Ze studeerde cum laude af in Functional Medicine aan The School of Applied Functional Medicine, waarbij ze alle specialisaties die mogelijk zijn succesvol doorlopen heeft, waaronder fertiliteit, auto-immuunziekten en methylatieproblematiek. Bij Functional Nutritional Alliance is ze opgeleid tot Certified Functional Nutrition Counselor. Ook studeerde ze aan The Institute of Integrative Nutrition in New York en voltooide daar aanvullend een specialisatie in hormonale klachten en aandoeningen. Tevens behaalde ze in de Verenigde Staten haar diploma Advanced Herbal Medicine practitioner. Sinds 2017 jaar leidt Andrea Beaman, een bekend Thyroid Expert en Herbalist haar verder op in het holistisch benaderen van complexe en chronische ziekten en aandoeningen.

Bij het opleidingsinstituut EFT Universe is Roos op het hoogste niveau opgeleid tot Certified EFT Expert practitioner. Parallel aan deze studie is zij gedurende enkele jaren persoonlijk opgeleid door de Amerikaanse psychotherapeute Dr. Carol Look in Advanced EFT-technieken. Ook volgde zij in Engeland de opleiding tot klassiek homeopaat. In Nederland is Roos in 2019 gestart met het Post Academisch Curriculum voor Homeopathie (PACH).

Sinds de winter van 2020-2021 combineert zij haar werk met een rechtenstudie aan de universiteit, waarbij het haar wens is om uiteindelijk als advocaat gespecialiseerd in het Gezondheidsrecht ook vanuit een andere invalshoek in de zorg een positief verschil te kunnen maken.

“The Power that Made the Body, Heals the Body.” – Dr. Palmer

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag
  • Stel een vraag

    Voor alle vragen kunt u dit formulier gebruiken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.