Seau2

EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, een methode om stress en negatieve emoties snel en doelgericht te neutraliseren. 

Wetenschappelijk onderzoek met EEG-hersenscans heeft aangetoond dat de toepassing van EFT een direct effect op het brein heeft. Het kalmeert de gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor de zogeheten vecht- of vluchtreactie, een aangeboren overlevingsmechanisme. Dit overlevingsmechanisme treedt in werking bij acuut dreigend gevaar, maar het kan ook geactiveerd worden door gedachten over het verleden of de toekomst, die stressgevoelens oproepen. 

Wanneer wij langdurig onder stress staan, beïnvloedt dit vele processen in ons lichaam en op den duur kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor onze gezondheid en ons welzijn. Onlangs heeft nieuw onderzoek (Maharaj, 2016) binnen het vakgebied van de epigenetica uitgewezen dat de toepassing van EFT ook een direct positief effect heeft op de expressie van diverse genen die onze gezondheid beïnvloeden. 

Hoe werkt EFT?
Bij EFT combineert men acupressuur met psychologie: door zachtjes op specifieke acupunctuurpunten op de handen, het gezicht en het bovenlichaam te kloppen, terwijl je je aandacht richt op de zogeheten target (de ongewenste emotie die aan de moeilijke of zelfs traumatische herinnering verbonden is) en deze te benoemen, kunnen we deze emotie en/of stressreactie in korte tijd neutraliseren. 

EFT kan je helpen bij
  Angsten en fobieën (bijv.: vliegangst, examenvrees, etc.) 
  Burn-out 
  Depressieve gevoelens 
  Onverwerkt verdriet (hulp bij een rouwproces) 
  Stressklachten (bijv.: hoge werkdruk, preventie van burn-out) 
  Pijnlijke herinneringen 
  Traumaverwerking 
  Posttraumatische stressklachten 
  Pijnklachten 
  Whiplash 
  Slapeloosheid 
  Succesvol gewicht verliezen

Tarieven:
  Sessie - €135,- (incl. 21% btw)

Wil je weten wat EFT voor jou kan betekenen? 
Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in.

Bedankt voor uw aanvraag!
U hoort spoedig van ons.

Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in

Naam:
Email:
Tel nr:
Vraag: