Werkwijze

Een goede gezondheid geeft vrijheid

Bij DNA Care kijken we naar de oorzaak van ziekte en disbalans in het lichaam en helpen we u middels Functional Medicine uw gezondheid en vitaliteit te herwinnen. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde diagnostiek (DNA-onderzoek, bloedonderzoek, Organix Comprehensive test, GI Map darmflora-onderzoek), de nieuwste inzichten in de neurowetenschappen en epigenetica en onze jarenlange ervaring en expertise in Functional Medicine.

Wij vertalen deze kennis naar heldere en makkelijk toepasbare adviezen op het gebied van voeding, levensstijl, het gebruik van supplementen en fytotherapie (kruidengeneeskunde), ontgifting van toxines en het verminderen en oplossen van stress en trauma (middels bewezen effectieve technieken).

Bij DNA Care werken we regelmatig samen met artsen, specialisten en apothekers om de zorg voor de cliënt te optimaliseren en eventuele interacties met medicatie uit te sluiten. Wij staan voor  hoogwaardige zorg en een betrokken benadering.

Hoe gezond bent u écht?

Het is onze expertise om mensen met (chronische) gezondheidsklachten te begeleiden naar een betere gezondheid en meer vitaliteit, waarbij een epigenetische aanpak (het op positieve wijze ondersteunen van specifieke genen) een grote plaats inneemt in onze werkwijze. We kunnen de klachten middels de krachtige aanpak van Functional Medicine in veel gevallen aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verhelpen.

De sleutel om dit te bereiken ligt in het samenspel tussen uw DNA en diverse interne en omgevingsfactoren. Door vanuit deze kern te werk te gaan, kunnen we de disbalans in het lichaam helpen herstellen.

Optimale begeleiding door geavanceerde diagnostiek

Om uw genetische profiel en gezondheid zo volledig mogelijk in kaart te brengen, bieden wij zowel DNA-onderzoeken, uitgebreid (intracellulair) bloedonderzoek als andere geavanceerde diagnostiek aan. Tijdens de onderzoeken komen uiteenlopende elementen aan bod, zoals de balans van neurotransmitters en hormonen, het functioneren van de cellen en diverse orgaansystemen. Deze onderzoeken helpen ons om erachter te komen welke processen in uw lichaam extra ondersteuning nodig hebben. Op die manier kunnen we ook bepalen bij welke vorm van begeleiding u het meeste baat hebt.

Adviezen waar u direct iets mee kunt

We geven heldere en gemakkelijk toepasbare adviezen op het gebied van voeding, levensstijl, het gebruik van supplementen en fytotherapie (kruidengeneeskunde), ontgifting van toxines (giftige stoffen) en het verminderen van stress en trauma. Dit doen wij op basis van uitgebreid onderzoek, wat een uniek inzicht biedt in vele lichaamsprocessen, uw DNA (genetische blauwdruk en aanleg) en de samenstelling van uw microbioom (darmflora).

Onze begeleiding en adviezen zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten die voortkomen uit jarenlang intensief wetenschappelijk onderzoek.

De begeleiding die u van ons ontvangt is onder andere gericht op:

• Het ondersteunen van de energieproductie in uw cellen (citroenzuurcyclus).
• Het herstellen van hormonale evenwichten.
• Het meer in balans brengen van neurotransmitters (minder stress en een betere nachtrust).
• Het herstellen en ondersteunen van een gezonde darmflora en immuniteit.
• Het optimaliseren van uw metabolisme en bloedsuikerspiegel.
• Gewichtsverlies (indien gewenst).
• Preventie van hart- en vaatziekten.
• De ondersteuning van lever, nieren en bijnieren.
• Het reduceren van laaggradige ontstekingen. (Dit zijn milde ontstekingen die voor veel pijn- en chronische klachten zorgen, maar nauwelijks in het bloed te meten zijn.)

Een belangrijke sleutel tot succes

Wij werken op integrale wijze, dat wil zeggen dat we op diverse vlakken tegelijk veranderingen zullen doorvoeren. Er vindt in ons lichaam namelijk een ingewikkeld en dynamisch samenspel plaats tussen de verschillende lichaamssystemen. Zo communiceren uw zenuwstelsel, hormonen, spijsvertering en immuunsysteem voortdurend met elkaar. Is het ene systeem niet in evenwicht, dan kan een ander systeem ook makkelijk uit balans raken. Om deze onderlinge evenwichten te herstellen, leidt een integrale werkwijze in de praktijk tot de meest succesvolle resultaten.

Duurt een traject lang?

Dankzij de krachtige en persoonlijke aanpak duurt een Functional Medicine coachingstraject niet lang. Doorgaans zien wij cliënten na de intake gemiddeld vijf keer terug. Bij chronische en complexe aandoeningen heeft men doorgaans baat bij een langere begeleiding.

Begeleiding

Roos van der Blom is het gezicht van DNA Care. Sinds 2006 volgt ze op hoog niveau opleidingen in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten om haar expertise op het gebied van Functional Medicine, neurowetenschappen en epigenetica uit te breiden en up-to-date te houden. Haar werkwijze is in Nederland uniek en innovatief. Omdat Roos niet alleen vakdeskundige is, maar ook ervaringsdeskundige, is ze op een invoelende wijze betrokken bij uw proces: ‘Wij nemen uw gezondheidsklachten erg serieus en willen u helpen om zo snel mogelijk de juiste aanpassingen te kunnen maken waar u dat nodig heeft. Doordat het onderzoek dat wij aanbieden zo geavanceerd is, kunnen we de oorzaken van chronische en andere belemmerende klachten vaak bij de kern aanpakken. Door de samenwerking met artsen, specialisten en apothekers tijdens uw traject, creëren wij een veilig en zo optimaal mogelijk klimaat voor herstel.’

Wilt u zelf ervaren wat wij voor u en uw gezondheid kunnen betekenen?

Heeft u vragen over Functional Medicine of de werkwijze van DNA Care? Neemt u dan gerust contact op voor meer informatie. Wij staan u graag te woord.

Disclaimer: Consulten bij DNA Care dienen nooit ter vervanging van medische evaluaties, diagnose of behandelingen door uw arts. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag
  • Stel een vraag

    Voor alle vragen kunt u dit formulier gebruiken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.