Werkwijze

Hoe gezond ben jij écht?

Het is onze expertise om mensen met (chronische) gezondheidsklachten te begeleiden naar een betere gezondheid en meer vitaliteit. We kunnen de klachten middels de krachtige aanpak van Functional Medicine in veel gevallen aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verhelpen. De sleutel om dit te bereiken ligt in het samenspel tussen je DNA en diverse interne en omgevingsfactoren. Door vanuit deze kern te werk te gaan, kunnen we de disbalans in je lichaam helpen herstellen.

Optimale begeleiding door geavanceerde diagnostiek

Om jouw genetische profiel en gezondheid zo volledig mogelijk in kaart te brengen, bieden wij zowel DNA-onderzoeken, uitgebreid (intracellulair) bloedonderzoek en andere geavanceerde diagnostiek aan. Tijdens de onderzoeken komen uiteenlopende elementen aan bod, zoals de balans van neurotransmitters en hormonen, het functioneren van je cellen en diverse orgaansystemen. Deze onderzoeken helpen ons om erachter te komen welke processen in je lichaam extra ondersteuning nodig hebben. Op die manier kunnen we ook bepalen bij welke vorm van begeleiding jij het meeste baat hebt.

Adviezen waar je direct iets mee kunt

We geven heldere en gemakkelijk toepasbare adviezen op het gebied van voeding, levensstijl, het gebruik van supplementen en fytotherapie (kruidengeneeskunde), ontgifting van toxines (giftige stoffen) en het verminderen van stress en trauma. Dit doen wij op basis van uitgebreid onderzoek, wat een uniek inzicht biedt in vele lichaamsprocessen, je DNA en de samenstelling van je microbioom (darmflora).

Onze begeleiding en adviezen zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten die voortkomen uit jarenlang intensief wetenschappelijk onderzoek. Ze zijn onder andere gericht op:
• Het ondersteunen van de energieproductie in je cellen (citroenzuurcyclus).
• Het herstellen van hormonale evenwichten.
• Het meer in balans brengen van neurotransmitters (minder stress en een betere nachtrust).
• Het herstellen en ondersteunen van een gezonde darmflora en immuniteit.
• Het optimaliseren van je metabolisme en bloedsuikerspiegel.
• Gewichtsverlies (indien gewenst).
• Preventie van hart- en vaatziekten.
• De ondersteuning van lever, nieren en bijnieren.
• Het reduceren van laaggradige ontstekingen. (Dit zijn milde ontstekingen die voor veel pijn- en chronische klachten zorgen, maar nauwelijks in het bloed te meten zijn.)

Een belangrijke sleutel tot succes

Wij werken op integrale wijze, dat wil zeggen dat we op diverse vlakken tegelijk veranderingen zullen doorvoeren. Er vindt in ons lichaam namelijk een ingewikkeld en dynamisch samenspel plaats tussen de verschillende lichaamssystemen. Zo communiceren je zenuwstelsel, hormonen, spijsvertering en immuunsysteem voortdurend met elkaar. Is het ene systeem niet in evenwicht, dan kan een ander systeem ook makkelijk uit balans raken. Om deze onderlinge evenwichten te herstellen, leidt een integrale werkwijze in de praktijk tot de meest succesvolle resultaten.

Duurt een traject lang?

Dankzij de krachtige en persoonlijke aanpak duurt een Functional Medicine coachingstraject niet lang. Doorgaans zien wij cliënten na de intake gemiddeld zes keer terug binnen een periode van zes maanden. Bij chronische en complexe aandoeningen heeft men doorgaans baat bij een langere begeleiding.

Begeleiding

Roos van der Blom is het gezicht van DNA Care. Sinds 2006 volgt ze op hoog niveau opleidingen in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten om haar kennis over Functional Medicine, neurowetenschappen en epigenetica uit te breiden en up-to-date te houden. Haar werkwijze is in Nederland uniek en innovatief. Omdat Roos niet alleen vakdeskundige is, maar ook ervaringsdeskundige, is ze op een nauwe en warme manier betrokken bij jouw proces: ‘Wij nemen jouw gezondheid erg serieus en willen je helpen om zo snel mogelijk aanpassingen te kunnen maken waar je dat nodig hebt. Doordat het onderzoek zó diep gaat, kunnen chronische en andere belemmerende klachten aanzienlijk worden verminderd of zelfs helemaal verholpen worden.’

Bij DNA Care werken we regelmatig samen met artsen, specialisten en apothekers om de zorg voor de cliënt te optimaliseren en eventuele interacties met medicatie uit te sluiten. Wij staan voor  hoogwaardige zorg en een persoonlijke en betrokken benadering.

Disclaimer: Consulten bij DNA Care dienen nooit ter vervanging van medische evaluaties, diagnose of behandelingen door uw arts.

Wil je zelf ervaren wat wij voor jou en jouw gezondheid kunnen betekenen?

Heb je vragen over Functional Medicine of de werkwijze van DNA Care? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag

Copyright © 2021 DNA Care - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer

  • Stel een vraag

    Voor alle vragen kunt u dit formulier gebruiken.