Hormonale disbalans

Werkwijze

Wat DNA Care uniek maakt is dat wij momenteel als enige in Nederland werken vanuit het perspectief van Functional Medicine, een snelgroeiend vakgebied in de Verenigde Staten, waarbinnen veel wetenschappelijk onderzoek verricht wordt. 

De nieuwste inzichten die daaruit voortkomen integreren wij in onze consulten. Bij vele ziekten en aandoeningen is er al enkele jaren sprake van een disbalans in het lichaam voordat de eerste symptomen zich openbaren. Bij Functional Medicine richten wij ons op het aanpakken van deze onderliggende oorzaken van ziekte en disbalans in het lichaam. 

Wij leren cliënten hoe ze middels specifieke veranderingen in voeding en levensstijl de expressie van hun genen op positieve wijze kunnen beïnvloeden. Tevens beschikken we over technieken om stressklachten en opgelopen trauma te verminderen en vaak zelfs op te lossen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ook deze methode de expressie van genen die een effect hebben op onze gezondheid, op positieve wijze beïnvloedt. 

De resultaten die wij in onze praktijk zien bevestigen het succes van deze integrale aanpak. 

Analyse 
Wij bieden DNA-onderzoek en bloedonderzoeken aan om uw genetisch profiel en gezondheid in kaart te brengen. 

Daarbij kijken we onder andere middels DNA-onderzoek naar de volgende processen:
  • Vetstofwisseling
  • Methylatie 
  • (Laaggradige) ontstekingen
  • Oxidatieve stress
  • Gezondheid van de botten
  • Insulinegevoeligheid

Voeding 
Op basis van uw genetisch profiel, bloedonderzoek en een uitgebreide intake, stellen we een persoonlijk voedings- en bewegingsplan voor u samen. Het voedingsplan is gebaseerd op de verkregen stofwisselingsgegevens en op voedingsstoffen die het best bij de specifieke cliënt passen. De adviezen zijn er onder andere op gericht om laaggradige ontstekingen (welke de oorzaak van vele ziektes en pijnklachten zijn) te reduceren en uw cellen te regenereren. 

Neurowetenschappen 
Wij introduceren effectieve technieken om stress en trauma in het brein te neutraliseren. 

Begeleiding
Met behulp van onze begeleiding zult u in staat zijn uw gezondheid te verbeteren en uw vitaliteit te verhogen.