Vermindering van duizeligheid en chronische whiplash

Ieder jaar lopen tussen de 15.000 en 20.000 mensen in Nederland whiplashletsel op. Binnen zes maanden tot twee jaar is circa 50 procent van de mensen klachtenvrij. Bij de overige 50 procent is er sprake van chronische klachten. Deze kunnen variëren van milde restklachten tot klachten die de patiënt enorm beperken in zijn of haar vrijheid en dagelijks functioneren.

De meeste mensen met chronische whiplashklachten kennen perioden van verbeteringen en verergeringen. Deze onzekerheid over het beloop is naast het onbegrip dat veel whiplashpatiënten ervaren, een grote stressfactor.

Symptomen en gevolgen van het whiplashsyndroom

De meest voorkomende symptomen zijn duizeligheid en pijnklachten in de nek, het hoofd, de schouders en de rug. Daarnaast komen ernstige vermoeidheid, concentratiestoornissen, vergeetachtigheid, slaapstoornissen en overgevoeligheid voor licht en geluid ook veelvuldig voor. Ten slotte kunnen whiplashpatiënten door de hevigheid van de duizelingen te maken krijgen met angsten, onzekerheid en depressie.

Onderzoekers zien dat het klachtenpatroon bij chronische whiplashpatiënten overeenkomsten vertoont met klachten als gevolg van een posttraumatische stressstoornis.

DNA Care pakt de problemen bij de kern aan

DNA Care kan jou helpen met het effectief aanpakken van terugkerende duizeligheid en chronische whiplashklachten. De ervaring leert ons dat herstel en terugkeer naar vitaliteit, ook na vele jaren van klachten, vaak goed mogelijk is.

DNA Care werkt volgens een voor Nederland unieke, wetenschappelijk onderbouwde en integrale methode: Functional Medicine. Wij kijken daarbij diepgaand naar jou als geheel: alle organen en systemen in het lichaam staan rechtstreeks met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaars functioneren. Al deze systemen verdedigen, herstellen en beschermen je lichaam. Vaak zien we bij mensen die lijden aan chronische whiplashklachten en evenwichtsstoornissen, dat meerdere systemen uit balans zijn geraakt.

Whiplashklachten

Er zijn vele zaken die een rol kunnen spelen bij het in stand blijven van whiplashklachten, waaronder:

Aanwezigheid van laaggradige ontstekingen 
Belasting door (chronische) stress
Belasting van de lever
Erfelijke aanleg voor bepaalde zaken
Hormonale huishouding
Levensstijl
Moeite met het omzetten van bepaalde (afval)stoffen/ontgiften
Onverwerkt emotioneel trauma
Slaapritme
Verstoring van evenwichten van neurotransmitters
Voedingspatroon

Wij gaan bij jou op zoek naar de unieke combinatie van factoren die maken dat de chronische klachten aanwezig blijven. Dit doen we middels uitgebreid DNA– en bloedonderzoek. Op basis daarvan ontwikkelen we een persoonlijk plan van aanpak om jou te helpen weer in balans te komen. Duizeligheidsklachten blijken doorgaans bijzonder goed te reageren op onze werkwijze!

Onverwerkt trauma en whiplashklachten

De Amerikaanse wetenschapper Dr. Robert Scaer heeft veel onderzoek gedaan naar chronische whiplashklachten en ontdekte dat er vaak een relatie bestaat tussen whiplashklacchten en onverwerkt emotioneel trauma als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Hij heeft aangetoond dat methodes zoals EFT (Emotional Freedom Techniques) zeer effectief kunnen zijn bij het herstel van whiplash en tevens bij het doorbreken van de vicieuze cirkel van gezondheidsproblemen en stress.

Wij bieden daarom tevens professionele begeleiding middels  EFT als optionele aanvulling op Functional Medicine. Hiermee streven wij naar optimale en blijvende resultaten.

Zoek jij hulp bij (chronische) duizeligheidsklachten die jouw functioneren in de weg staan?

Wij willen je graag ontmoeten door middel van een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.



Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag