Een oplossing voor hoofdpijn en terugkerende migraine

Vaak last van spanningshoofdpijn of chronische migraine? Hoofdpijn en migraine komen schrikbarend vaak voor. In ons land hebben zo’n 3,5 miljoen mensen dagelijks last van hoofdpijn, waarbij spanningshoofdpijn de meest voorkomende vorm is. Iedere dag hebben circa 70 duizend mensen in ons land een hevige migraine aanval. De oorzaak van de hevige pijnaanvallen is een verstoorde communicatie tussen zenuwen en ontstaat vaak door een ongebruikelijke golf van hersenactiviteit. De zeurende pijn, de overgevoeligheid voor licht en de misselijkheid kunnen soms dagenlang aanhouden. Naar schatting lijden in totaal 2 miljoen Nederlanders aan migraine. Om welke vorm het ook gaat, regelmatig terugkerende of chronische hoofdpijn en migraine hebben een grote impact op je dagelijks functioneren.

De oorzaak ligt vaak elders in het lichaam

Zoals met veel symptomen het geval is, ligt de oorzaak van de klacht vaak elders in het lichaam. Samen zullen we kijken naar veelvoorkomende triggers en oplossingen, waaronder:

• Tekorten aan bepaalde voedingsstoffen
• Hormonale huishouding
• Verstoringen van neurotransmitters
• Stofwisseling in je cellen
• Overbelasting van de lever
• Tekort aan slaap en ontspanning
• (Chronische) stressklachten
• Onverwerkt emotioneel trauma

De oorzaak kan tevens in je voedingspatroon liggen, bijvoorbeeld een allergie voor gluten of een intolerantie voor melkproducten. Misschien kan je lijf slecht tegen zoetstoffen zoals aspartaam, of wellicht zorgen de sulfieten in wijn voor je klachten. We bieden daarom ook optioneel bloedonderzoek naar mogelijke voedselintoleranties en histamine intolerantie aan. Vaak zijn er diverse factoren die een rol spelen bij terugkerende klachten en is er sprake van een combinatie van meerdere verstoringen.

Wat DNA Care pakt je klachten bij de kern aan

Bij DNA Care kijken we diepgaand naar de diverse oorzaken die aan de verschillende typen hoofdpijn en migraine ten grondslag liggen en hoe we je het snelste verlichting kunnen bieden. Onze cliënten krijgen door resultaten uit DNA– en bloedonderzoek meer inzicht in de dynamiek van oorzaak en gevolg. Vervolgens helpen wij met praktische toepassingen om aanvallen te voorkomen of te verminderen in intensiteit, waardoor de cliënt verlichting van de klachten ervaart.

DNA Care werkt volgens een unieke, wetenschappelijk onderbouwde en integrale methode. Deze methode wordt Functional Medicine genoemd. Wij kijken hierbij diepgaand naar jou als geheel: alle organen en systemen in het lichaam staan rechtstreeks met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaars functioneren. Al deze systemen verdedigen, herstellen en beschermen het lichaam. Het sleutelwoord bij deze methode is “balans”.

Wanneer we helpen door bepaalde verstoringen in organen, systemen en processen in het lichaam weg te nemen, waardoor functies weer ongestoord en optimaal kunnen verlopen (en dus ook weer onderling in balans komen), dan vertaalt dat zich in een toename van energie, vitaliteit en welzijn. Onze ervaring is dat aanvallen dan ook afnemen in frequentie en intensiteit. Hierdoor behoren hoofdpijnklachten voor veel van onze cliënten inmiddels gelukkig tot het verleden.Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag