Vruchtbaarheidsproblemen of PCOS?

Het in vervulling gaan van een kinderwens is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wist je dat het 1 op de 6 stellen met een kinderwens na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te worden? Onvruchtbaarheid of verminderde vruchtbaarheid is zowel bij vrouwen als mannen een toenemend probleem. De weg kan lang zijn en brengt veel stress, onzekerheid en verdriet met zich mee. Weet dat je niet de enige bent die hiermee worstelt.

Vruchtbaarheidsproblemen: de oorzaak

Het kan zijn dat je te maken hebt met onvruchtbaarheid of mogelijk verminderde vruchtbaarheid. Het kan ook voorkomen dat er geen oorzaak gevonden wordt, maar een zwangerschap toch uitblijft of lang op zich laat wachten.

Als je als stel probeert om zwanger te worden maar dit gedurende een lange tijd niet wil lukken, is het verstandig om naar een gynaecoloog en/of androloog te gaan om de oorzaak hiervan te vinden. Een specialist kan bij deze problemen soms een duidelijke oorzaak aanwijzen waardoor de problemen zijn ontstaan. Dit is alleen niet altijd het geval. Soms wil het maar niet lukken om een kindje te krijgen, maar blijft onduidelijk waarom dit zo is. Gelukkig is de medische wetenschap ver ontwikkeld op het gebied van fertiliteit. Vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IUI, IVF en ICSI kunnen uitkomst bieden. Daarnaast is er echter ook veel dat je zelf kunt doen. DNA Care kan jou middels Functional Medicine hierbij helpen.

Bij DNA Care begeleiden we je op persoonlijke en invoelende wijze en leren we je wat je zelf kunt doen om je hormonale gezondheid te verbeteren en de kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten. Plan hiervoor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Aanpakken van PCOS

Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) is een aandoening bij vrouwen waarbij er cystes op de eierstokken groeien. Dit heeft onder andere tot gevolg dat je onregelmatig menstrueert of zelfs helemaal geen menstruatie meer hebt, snel in gewicht toeneemt en last kunt krijgen van huidproblemen. Erfelijke aanleg in combinatie met een verkeerd voedingspatroon, insulineresistentie en overgewicht zijn veelvoorkomende oorzaken van PCOS. Er kunnen ook andere oorzaken ten grondslag liggen aan deze aandoening. Functional Medicine kan in veel gevallen hulp bieden.

Gezonde voeding vergroot de kans op een zwangerschap en een gezonde baby

We eten tegenwoordig veel meer suiker dan onze lichamen voor gemaakt zijn. Daarom maakt ons lijf het hormoon insuline aan om de bloedsuikerspiegel te kunnen reguleren. Vaak beseffen we niet hoeveel verborgen suikers we op een dag middels onze voeding binnen krijgen en dat er steeds meer insuline nodig is. Uiteindelijk kunnen onze cellen minder gevoelig raken voor het hormoon insuline. Dit noemen we insulineresistentie.

Insulineresistentie is vaak de voorloper van diabetes. Een te veel aan suikers – en daarmee insuline – geeft het signaal aan ons lijf dat we honger hebben. Je lichaam slaat een groot deel van het suiker dan op als vet. Je wordt niet alleen dikker, je krijgt ook last van andere problemen die deze hormonale verstoring met zich meebrengt: je kunt last krijgen van hoge bloeddruk, mentale gezondheidsklachten en problemen met je vruchtbaarheid. Dit kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. In deze situatie is je lijf helemaal ontregeld. Door deze balans weer te herstellen verdwijnt de kern van de klacht en daarmee de symptomen.

Op zoek naar de kern van het probleem met DNA Care

Als jij en je partner te maken hebben met fertiliteitsproblemen kunnen onze methodes een goede aanvulling op andere behandelingen vormen. Onze werkwijze vindt haar oorsprong in Functional Medicine, een vakgebied met een brede en diepgaande wetenschappelijke basis. Waar andere methodes zich vaak richten op het bestrijden van symptomen, gaat Functional Medicine dus een stap verder door op zoek te gaan naar de achterliggende oorzaken. Vervolgens kijken we hoe we die op natuurlijke wijze effectief kunnen aanpakken, zodat jouw lichaam weer in balans komt. Daarbij kijken we ook diepgaand naar voeding, leefstijl en de wijze waarop het brein het lichaam aanstuurt. De ervaring leert ons dat zo’n integrale aanpak doorgaans het meest succesvol is.

Nieuwe methode in Nederland

Prediabetes en/of een te veel aan suiker is een van de mogelijke oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen. Er zijn ook andere problemen in je lichaam die de kern van je klacht kunnen vormen. We zoeken naar deze kern aan de hand van laboratorisch DNA– en bloedonderzoek. In je DNA en in je bloed zijn allemaal elementen terug te zien die aangeven hoe jij leeft en welke voeding wel of niet geschikt is voor jouw lichaam. Voor ieder mens is dit verschillend. Wij gaan daarom uit van bio-individualiteit in onze aanpak. Na een uitgebreide intake ontvang je van ons adviezen op maat en de juiste handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Over DNA Care

DNA Care is begin 2015 gestart door Roos van der Blom. Zij raakte door eigen omstandigheden geïnteresseerd in de integrale geneeskunde. Zij studeerde meer dan 14 jaar aan leidende instituten in haar vakgebied. Ben je geïnteresseerd in wat DNA Care voor jou kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag