Verlichting bij allergie en astmatische klachten

Bijna één op de drie mensen wereldwijd lijdt aan een allergie. Het aantal allergische patiënten is sterk gestegen sinds de jaren 80, en dan vooral in de landen waar de welvaart het hoogst is en er sprake is van een “Westerse” levensstijl. De laatste 30 jaar zou het percentage zelfs verdrievoudigd zijn.

Triggers voor een allergische reactie

Je kunt voor van alles allergisch zijn. Van huisstofmijt tot pollen (hooikoorts) en van huisdieren tot bepaalde voeding. Ook kun je allergisch reageren op insectenbeten of last hebben van een contactallergie, wat betekent dat je huid met huiduitslag reageert wanneer het in contact is gekomen met een bepaalde stof.

Symptomen

Een allergie voor een bepaalde stof kan vele verschillende klachten geven. Van milde symptomen tot aan levensbedreigende reacties. Jeuk, uitputting, huiduitslag tot kortademigheid of zelfs een anafylactische shock. Het is altijd belangrijk dat er een goede diagnose door een arts gesteld wordt, zodat je weet wat de triggers zijn en dat je beschikt over de juiste medicatie. Een allergie is niet volledig te genezen. Wel is het vaak mogelijk om klachten te verminderen.

Welke verband bestaat er tussen allergie en astma?

Word je wel eens benauwd en met een piepende ademhaling wakker? Dit zijn typische symptomen van (allergisch) astma. Allergisch astma is een aandoening in de lage luchtwegen die wordt gekenmerkt door: kortademigheid, benauwdheid, piepende ademhaling, hoesten en meer slijmproductie.

Het niet tijdig laten behandelen van een allergie kan het ontstaan van astma in de hand werken. Je bovenste en onderste luchtwegen staan met elkaar in verbinding, dus een ontsteking door een allergische reactie kan zich vanuit je neus uitbreiden naar je longen en zo astma veroorzaken. Allergenen (zoals huisstofmijt en pollen), infecties (zoals griep en verkoudheid) en luchtvervuiling kunnen een astma-aanval triggeren.

Welke ondersteuning kunnen wij jou bieden?

Bij DNA Care zetten we onze deskundigheid en expertise op het gebied van Functional Medicine in om jou te helpen je gezondheid te verbeteren en je vitaliteit te verhogen. Wij werken samen met de beste laboratoria op het gebied van DNA- en bloedonderzoek in Europa en gebruiken deze resultaten om een voedingsplan voor je op te stellen, dat volledig aansluit op de behoeften van jouw lichaam en jouw genetisch profiel.

We richten ons, wanneer er sprake is van allergieën of intoleranties, met name op het ondersteunen van de lever, de darmen en het immuunsysteem. Door daarnaast gezonde veranderingen in je voedingspatroon en levensstijl door te voeren, helpen we je om verlichting te krijgen. Onze begeleiding is echter geen vervanging van medische zorg.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?
Vraag dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag