Bio

Roos van der Blom is eigenaar van DNA Care en directeur van een Integrative Health Centrum, waar verschillende disciplines uit de complementaire geneeswijzen zijn samengebracht. Daarnaast werkt zij één dag per week in het Artsencentrum Integrale Geneeskunde in Amsterdam.

Roos studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam. Uiteindelijk brachten gezondheidsproblemen haar bij vakgebieden van de wetenschap waar haar passie in haar dagelijks werk ligt: neurowetenschappen en epigenetica. Vervolgens heeft zij zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van Functional Medicine. Sinds 2006 volgt ze opleidingen in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten om haar kennis van deze vakgebieden uit te breiden en up-to-date te houden. Tevens studeert zij Rechtsgeleerdheid aan de universiteit met als doel zich te specialiseren in het Gezondheidsrecht.

Passie voor het vak

Door een ongeluk met haar paard liep ze op 16-jarige leeftijd ernstig nekletsel op. Enkele jaren later volgde de diagnose van een goedaardige hypofysetumor. Deze ervaringen en het lange herstelproces dat daarop volgde, wekten haar interesse in neurowetenschappen, epigenetica en integrale geneeskunde. Ze ontdekte dat de wetenschap in deze vakgebieden in de Verenigde Staten veel verder is dan in Nederland. In Amerika worden baanbrekende resultaten behaald met deze, voor Nederland nog relatief onbekende, nieuwe inzichten en behandeltechnieken. Roos kwam al snel in aanraking met neurowetenschappers en artsen die aan het front van deze nieuwe technieken staan en heeft 17 jaar lang diverse, diepgaande opleidingen doorlopen. De opgedane ervaring, kennis en expertise vind je terug in de succesvolle en professionele werkwijze waar DNA Care om bekend staat.

Passie voor de mens

Roos is niet alleen vakdeskundige, ze is ook ervaringsdeskundige. Door haar eigen herstelproces is ze zich zeer bewust van de impact die (chronische) ziekten en aandoeningen op iemands leven hebben. Ze is dan ook op een nauwe en warme manier betrokken bij jouw proces. Een persoonlijke aanpak in haar zorg vindt zij het allerbelangrijkste en ze zorgt ervoor dat de begeleiding volledig aansluit op wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Curriculum Vitae: gevolgde opleidingen

Na haar studie Klassieke Talen aan de UvA volgde Roos diverse opleidingen en trainingen op het gebied van neurowetenschappen en epigenetica in de Verenigde Staten. Neurowetenschapper Dr. Joe Dispenza is daarbij een belangrijke leermeester voor haar geweest en tot op de dag van vandaag een dierbare vriend van wie zij blijft leren.

In deze periode raakte zij gegrepen door de indrukwekkende resultaten die het vakgebied Functional Medicine kan bieden. Geïnspireerd door wat zij zag, is Roos in de Verenigde Staten opgeleid tot Integrative Nutrition Health Coach, gevolgd door de opleiding tot Functional Medicine Practitioner aan The School of Applied Functional Medicine. Aansluitend heeft ze een tweejarige specialisatie in hormonale klachten en aandoeningen gedaan, gevolgd door een diepgaande specialisatie in methylatieproblematiek.

Tevens heeft ze in de Verenigde Staten het diploma behaald van de driejarige opleiding tot Advanced Herbal Medicine Practitioner. Sinds mei 2017 werkt ze met Andrea Beaman, een in de Verenigde Staten bekend Thyroid Expert. Andrea leidt haar verder op in de holistische benadering van complexe en chronische ziekten en aandoeningen. Ook heeft zij bij het opleidingsinstituut van Andrea Nakayama de opleiding in Functional Medicine Nutrition (met een sterke nadruk op epigenetica) doorlopen.

Bij het internationaal erkende Amerikaanse opleidingsinstituut EFT Universe is Roos opgeleid tot Certified EFT Expert Practitioner. Parallel daaraan is ze door de Amerikaanse psychotherapeute en Founding EFT Master Carol Look, gedurende een driejarige coachingsopleiding, opgeleid in de Advanced EFT technieken. Door de combinatie met EFT, kan ze als Functional Medicine Practitioner cliënten helpen om de vicieuze cirkel van chronische ziekte en chronische stressklachten te doorbreken.

Bij professor Vithoulkas en aan The School of Homeopathy in Devon (Engeland) volgde ze de zesjarige opleiding tot klassiek homeopaat. In 2019 is zij ook in Nederland gestart met het Post Academisch Curriculum voor Homeopathie. In 2020 heeft ze in Londen de opleiding tot doula afgerond (niet praktiserend).

Zij combineert haar praktijk momenteel met een studie Rechtsgeleerdheid aan de universiteit. Zij wil zich specialiseren in het Gezondheidsrecht en hoopt in de verdere toekomst uiteindelijk als advocate op dit gebied een verschil voor de mens te kunnen maken: “The greatest ethical test that we’re ever going to face is the treatment of those who are at our mercy.”

In haar werk komen haar expertise in Functional Medicine, neurowetenschappen, epigenetica en EFT tezamen. De resultaten die zij in de dagelijkse praktijk ziet, bevestigen het succes van deze integrale aanpak.

Lees hier een interview uit 2020 met Roos van der Blom over haar achtergrond en waarom zij DNA Care is gestart.

“The Power that Made the Body, Heals the Body.” – Dr. Palmer

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag
  • Stel een vraag

    Voor alle vragen kunt u dit formulier gebruiken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.