Consulten en tarieven

Tarieven Functional Medicine:

• Eerste consult (uitgebreide intake): €225,- (incl. 21% btw)
• Vervolgconsult: €180,- (incl. 21% btw)
• Kort telefonisch consult (15 minuten): €50,- (incl. 21% btw)
• Nieuwe recepten uitschrijven en verzenden: €15,- (recepten gedurende consulten zijn gratis).

De frequentie van de consulten evenals de duur van het traject wordt in samenspraak met u bepaald, maar altijd zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Maatwerk is het uitgangspunt van onze zorg en de sleutel tot goede en duurzame resultaten.

Dankzij de krachtige en persoonlijke aanpak duurt een Functional Medicine coachingstraject niet lang. Doorgaans werken wij gedurende gemiddeld zes consulten door verschillende fasen van herstel heen. Na deze periode beschikt de cliënt over de juiste handvatten om de opgaande lijn in de toekomst voort te kunnen zetten. Bij chronische en complexe aandoeningen kan men baat hebben bij een langere begeleiding.

Wat zit er bij de intake inbegrepen?

• Een intake omvat een uitgebreide voorbereiding op basis van het vooraf door u ingevulde intakeformulier, eventueel aangeleverde bloedonderzoeken en andere relevante medische informatie.
• Een eerste consult van 60 minuten (in de praktijk of per video).
• Het uitschrijven van laboratorium aanvragen.
• Een document met aanvullende informatie, volledig afgestemd op uw intake.

Mocht u voorafgaand aan een traject bij ons reeds over (omvangrijke) DNA-onderzoeksuitslagen beschikken die u door ons wilt laten analyseren ten behoeve van uw zorgplan op maat, dan kunt u vooraf om een prijsopgave vragen. Zie ook: veelgestelde vragen.

Hoe gaat het verder na de intake?

Na het eerste consult wordt er aanvullend onderzoek ingezet om onderliggende factoren en oorzaken in kaart te brengen. Zodra de testresultaten binnenkomen, worden deze zorgvuldig geanalyseerd door Roos van der Blom en stelt zij een therapeutisch plan van aanpak voor u op, volledig afgestemd op uw hulpvraag en alle onderzoeksuitslagen. Indien u medicatie gebruikt, wordt dit therapeutisch plan niet alleen door haar, maar ook door een apotheker op eventuele interacties nagekeken en geaccordeerd, alvorens het tijdens het vervolgconsult met u wordt besproken.

Na ontvangst van de onderzoeksresultaten, plannen wij altijd op korte termijn uw vervolgconsult in.

Voor welke uitgebreide onderzoeken wordt de analysetijd aanvullend in rekening gebracht?

Enkele omvangrijke onderzoeken vragen diverse uren werk wat betreft analyse en de uitwerking van het bijbehorend gepersonaliseerd plan van aanpak op basis van de bevindingen. Zodoende wordt de analyse van deze onderzoeken apart in rekening gebracht. Voor het analyseren van de uitgebreide onderzoeken inclusief een gedetailleerd schriftelijk overzicht met suppletie-adviezen op basis van de onderzoeksresultaten gelden de volgende tarieven per onderzoek:

• Genova DUTCH-test (zeer uitgebreid hormonaal onderzoek) – €150,- (incl. 21% btw)
• Genova GI-Map Darm Microbioom onderzoek – €150,- (incl. 21% btw)
• Genova Organix Comprehensive onderzoek – €150,- (incl. 21% btw)
• Intracellulair bloedonderzoek – €135,- (incl. 21% btw)
• NIFGO DNA-paspoort – €150,- (incl. 21% btw)

De kosten voor de onderzoeken zelf voldoet u rechtstreeks aan het laboratorium. DNA Care ontvangt hierover geen percentage.

Vervolgconsulten

• De duur per vervolgconsult bedraagt 50 minuten.
• In een Functional Medicine traject gaan er om ieder consult heen veel ongeziene uren in de casus zitten om tot een optimaal en volledig gepersonaliseerd therapeutisch plan te komen. Deze extra tijd om de consulten heen is gedeeltelijk doorberekend in de consultprijs.
• Tijdens de vervolgconsulten zullen de testresultaten van de DNA-onderzoeken en overige diagnostiek uitgebreid met u worden besproken.
• Wanneer alle onderzoeksuitslagen met u besproken zijn, ontvangt u eenmalig de bijbehorende adviezen op schrift via Zorgmail.
• Indien u standaard na ieder consult de besproken adviezen en eventuele aanvullende informatie op schrift wilt ontvangen, kunt u dit aangeven. Echter wordt de tijd hiervoor aanvullend in rekening gebracht.
• Samen werken wij door diverse fasen van herstel heen.
• In iedere nieuwe fase, stellen wij voor u een nieuw, gepersonaliseerd therapieplan op. Indien u medicatie gebruikt, wordt dit therapieplan ook geaccordeerd door een apotheker. Dit is bij de consultprijs inbegrepen.

Tussentijdse begeleiding wordt in rekening gebracht

Onze expertise delen wij met u tijdens de daarvoor bestemde consulten. De tijd voor het beantwoorden van e-mails en telefonisch contact tussen consulten door wordt doorberekend conform het uurtarief. Indien u nog gebruik maakt van een pakket, wordt deze tijd in mindering gebracht op de resterende consulttijd.

Voor vragen die niet kunnen wachten tot een volgend consult kunt u een e-mail sturen met uw vraag en een terugbelverzoek. Wij nemen dan op werkdagen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op. Dat is altijd de snelste weg en zo kunnen wij u de beste kwaliteit van zorg bieden. Voor (urgente) medische vragen dient u altijd uw arts te raadplegen.

Betaling van (online) consulten

Online consulten dienen ten minste 48 uur voorafgaand aan het consult voldaan te worden. U ontvangt daartoe een factuur en betaallink. De kosten voor onze consulten zijn niet bij de zorgverzekeraar te declareren, maar zijn mogelijk wel fiscaal aftrekbaar.

Afspraken annuleren of verplaatsen

Het annuleren van afspraken is mogelijk tot 48 uur van tevoren op werkdagen en dient altijd per e-mail te geschieden. Kunt u een afspraak op maandag niet nakomen, dan dient u deze op de vrijdag voorafgaand uiterlijk voor 12.00 uur te annuleren. Bij geen of een te late afzegging, zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen. Indien u een afspraak wilt annuleren, dan horen wij dit altijd graag zo spoedig mogelijk. Dit zodat wij de voor u gereserveerde tijd beschikbaar kunnen stellen voor andere cliënten.

Voorwaarden voor kortingspakketten

In geval van een pakket is restitutie niet mogelijk. Een pakket vervolgconsulten dient binnen zes maanden na datum van aanschaf gebruikt te worden. Na de einddatum komen niet gebruikte consulten te vervallen. Tot 1 november 2021 was het tevens mogelijk een pakket van 6 of 10 vervolgconsulten af te sluiten. Op deze reeds lopende, grotere coachingspakketten blijven bovenstaande voorwaarden van toepassing. Wanneer u een pakket aanschaft, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Disclaimer: Consulten bij DNA Care dienen nooit ter vervanging van medische evaluaties, diagnose of behandelingen door uw arts. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag
  • Stel een vraag

    Voor alle vragen kunt u dit formulier gebruiken.