Veelgestelde vragen

Worden de consulten bij DNA Care vergoed?

Helaas is het (nog) niet mogelijk consulten via de zorgverzekering vergoed te krijgen. De kosten van de consulten zijn mogelijk fiscaal aftrekbaar.

Met welke kostenposten krijg ik te maken bij een traject?

• Diagnostiek (onderzoeken – deze voldoet u rechtsreeks aan het laboratorium)
• Analysetijd voor de grote onderzoeken (zie tarieven)
• Consulten
• Suppletie op basis van de testresultaten

Welke vormen van diagnostiek zijn via DNA Care mogelijk?

• DNA-onderzoeken (Wij bieden diverse uitgebreide DNA-onderzoeken aan. In overleg bepalen wij welk onderzoek het beste bij uw wensen en mogelijke gezondheidsklachten aansluit.)
• Bloedonderzoeken, inclusief uitgebreid intracellulair bloedonderzoek.
• Darmmicrobioom (darmflora) onderzoek (Genova GI-Map – zeer uitgebreid).
• Organische zurentest oftewel OAT (Genova Organix Comprehensive onderzoek – zeer uitgebreid).
• Een zeer uitgebreid hormonaal onderzoek (Genova’s DUTCH-test).

Wij vertalen deze kennis naar heldere en makkelijk toepasbare adviezen op het gebied van voeding, levensstijl, het gebruik van supplementen en fytotherapie (kruidengeneeskunde), ontgifting van toxines en het verminderen en oplossen van stress en trauma (middels bewezen effectieve technieken).

Op hoeveel consulten moet ik rekenen?

Afhankelijk van de aard, ernst en duur van de klachten heeft iemand baat bij meer of minder consulten. Gemiddeld zien wij mensen na de intake vijf keer terug. Mensen met chronische en complexe aandoeningen hebben doorgaans baat bij een langere begeleiding. Op basis van de intake en de onderzoeksresultaten is het mogelijk een goede inschatting te maken van wat bij deze unieke casus in de lijn der verwachting ligt.

De frequentie van de consulten evenals de duur van het traject wordt in samenspraak met u bepaald, maar altijd zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Maatwerk is het uitgangspunt van onze zorg en de sleutel tot goede resultaten.

Kan ik een exacte prijsopgave ontvangen van een potentieel traject bij DNA Care?

Het is helaas niet mogelijk om van tevoren een exacte prijsopgave te maken, omdat wij altijd maatwerk leveren en het zorgplan per cliënt en traject sterk verschilt wat betreft de in te zetten onderzoeken, het aantal consulten en de suppletie die wij op basis van de onderzoeksresultaten adviseren. Wel houden wij sterk rekening met het beschikbare budget. De één wil bijvoorbeeld graag een DNA-analyse en diverse aanvullende onderzoeken om zijn of haar gezondheid uitgebreid in kaart te laten brengen. De ander heeft een kleiner budget en dan bepalen we samen welk onderzoek het meest belangrijk is om de juiste vervolgstappen te kunnen zetten.

Wij kunnen nooit garantie bieden wat betreft resultaten

Het herstel hangt doorgaans van diverse factoren af. Wij nemen cliënten uitsluitend aan wanneer wij verwachten een significant verschil voor deze persoon te kunnen maken. Hoewel jarenlange praktijkervaring ons leert dat cliënten doorgaans veel baat hebben bij de consulten, kan om ethische redenen nooit een belofte wat betreft resultaten of uitkomst gedaan worden. De mate van het opvolgen van de adviezen, alsmede de mate waarin het mogelijk is fysieke, emotionele en chemische stressfactoren gelijktijdig te reduceren, spelen een grote rol in de potentieel te behalen resultaten.

In welke vorm ontvang ik begeleiding tijdens het traject? 

Onze expertise delen wij met u tijdens de daarvoor bestemde consulten. Voor vragen die niet kunnen wachten tot een volgend consult kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Deze tijd wordt in rekening gebracht. (Urgente) medische vragen dient u altijd aan uw arts voor te leggen. E-mailcoaching of support via whatsapp behoren niet tot de mogelijkheden.

Wat zijn mogelijke contra-indicaties voor een traject bij DNA Care?

• Het gebruik van bepaalde medicatie die een gevaarlijke interactie zou kunnen geven met suppletie of fytotherapie, waardoor wij onvoldoende verschil voor u zouden kunnen maken op langere termijn. Dit overleggen wij vooraf met arts en/of apotheker.
• Wanneer veranderingen doorvoeren in voedingspatroon en levensstijl als zeer stressvol ervaren worden en/of niet mogelijk zijn.
• Enkele specifieke ziekten en aandoeningen (dit zal voorafgaand aan de intake besproken en uitgesloten worden, zodat u niet onnodig kosten maakt).
• (Een verleden met) bepaalde psychische en/of psychiatrische problematiek.
• Wij werken met ieder mens op basis van wederzijds respect en een goede behandelrelatie. Indien daar onvoldoende basis voor is of blijkt te zijn, kunnen wij bepaalde cliënten niet aannemen dan wel behouden wij ons het recht voor het traject voortijdig te beëindigen.

Disclaimer: Consulten bij DNA Care dienen nooit ter vervanging van medische evaluaties, diagnose of behandelingen door uw arts. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak Stel een vraag
  • Stel een vraag

    Voor alle vragen kunt u dit formulier gebruiken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.